Jeste li se ikada zapitali kako otkriti ima li vaša mačka infekciju mokraćnog sustava? U početku može biti teško shvatiti kada vaša mačka pati od infekcije mokraćnog sustava jer su mačke vrlo tolerantne na bol. Međutim, postoje neki simptomi mačjih infekcija mokraćnog sustava koji su ozbiljna zastava. Ovih 5 simptoma pouzdani su znakovi da vaša mačka pati od infekcije mokraćnog sustava ili začepljenja uretre pa pripazite na njih.

1. Od svih mačjih urinarnih simptoma, mokrenje na neprikladnim mjestima i mokrenje izvan kutije s pijeskom su najčešći. Ponekad dob može biti faktor budući da starije mačke često pate od urinarne inkontinencije, ali sa sigurnošću se može reći da je uzrok infekcija mokraćnog mjehura ako primijetite da vaša mačka često mokri izvan svoje kutije s pijeskom. To se događa jer vaša mačka bol pri mokrenju povezuje s pijeskom. Opstrukcija uretre također može uzrokovati ovaj simptom. Važno je pomoći svojoj mački da se izliječi i vrati u normalu kroz zdravu prehranu, stil života i homeopatsko liječenje.

2. Drugi simptomi infekcije mokraćnog sustava kod mačaka na koje treba pripaziti uključuju neugodan miris urina. Mačke koje imaju neugodan miris urina vjerojatno imaju pH neravnotežu i bakterije u urinarnom traktu. Bakterije inficiraju mokraćni trakt i uzrokuju neugodan miris urina. Ako se brzo ne liječi, stanje bi moglo imati ozbiljne posljedice za zdravlje vaše mačke. Pobrinite se da vaša mačka pije dovoljno svježe, filtrirane vode kako bi isprala štetne bakterije.

3. Ako je abdomen vaše mačke osjetljiv i primijetite druge simptome urinarnog sustava, možete biti gotovo sigurni da vaša mačka pati od infekcije mokraćnog sustava. Upala mokraćnog mjehura može se pojaviti i kod muških i kod ženskih mačaka. Najbolji način za ublažavanje ovog bolnog simptoma je primjena homeopatskog lijeka. Također se pobrinite da vaša mačka ima zdravu prehranu i način života bez stresa kako se simptomi ne bi pogoršali.

4. Krv u mokraći je jasan znak da vaša mačka pati od ozbiljne infekcije, kristala u urinarnom traktu ili bolesti kao što je masna jetra. To će vašoj mački uzrokovati bol pri mokrenju, a stanje može biti posebno opasno po život starih mačaka. Obavezno odvedite mačku veterinaru ako primijetite krvavi urin. Ako niste sigurni, neka vaša mačka mokri na svijetlu površinu kako biste mogli uočiti tragove krvi. Ovakvi simptomi infekcije mokraćnog sustava kod mačaka zahtijevaju hitnu pozornost.

5. Plače li vaša mačka više nego obično? Liže li on ili ona svoje genitalije često? Ovi mačji urinarni simptomi mogu biti znak da je boli i da pokušava ublažiti bol. Infekcije, uretralna opstrukcija ili upala mogu uzrokovati ovu vrstu boli.