Jazmin je sada moja mačka. Ona je divlja i trebalo je neko vrijeme da mi povjeruje. Vrlo je pametna i nosi se s vremenom i ljudima tako što pronalazi utočište u grmlju i dvorištima. Voli je maziti i hraniti slasticama.

S druge strane, ne moram brinuti o čišćenju za njom, jer ona izbjegava kutije za otpatke. Također se ne moram brinuti gdje je, ona je negdje u susjedstvu i zna kamo treba otići po hranu i poslastice. koja je moja kuća.

Moglo bi se reći da imam kućnog ljubimca, ali taj ljubimac uglavnom živi vani.

Trebalo mi je puno vremena i strpljenja. U početku, divlje mačke ne vjeruju ljudima, ali su sklone bježanju od ljudi’ Jazmin nije pobjegla. Dotrčala je do mene kad sam izašao iz kuće sa svježe otvorenom hranom za mačke i stavio joj je nadohvat. Tiho joj se obratim prije nego što se vratim u kuću. Tjedni su se pretvorili u mjesece prije nego što sam je napokon mogao maziti i počeškati po ušima. Danas je toliko prijateljski raspoložena da me dočekuje iza ugla i prati me kući po hranu i poslastice.

Natjerajte divlju mačku da vam vjeruje ostavljajući hranu i poslastice. Zatim se udaljite. Nikada nemojte vikati ili napadati divlju mačku. Dajte mu vremena da se navikne na vas i vaš glas, što vjerojatno hoće. S druge strane, ne žurite. i znajte da vam mačka možda nikada neće vjerovati. jednom se pokušao sprijateljiti s drugom divljom mačkom po imenu Leelee. Hranio sam je nekoliko godina, ali nikad je nisam mogao pomaziti. Onda je jednog vrućeg i vlažnog dana Leelee jednostavno nestala. Ali barem nikad nije gladovala niti joj je nedostajalo vode i pažnje.

Možete predvidjeti da će vam divlja mačka na kraju vjerovati, ali nemojte to očekivati. Divlje mačke su takve, iako imaju potencijal postati kućni ljubimci na pola radnog vremena. Kad je Jazmin dobila mačiće, kupila ih je u moje dvorište i njegovala ih blizu mog stražnjeg ulaza, uspjela sam udomiti jednu mačiću kojoj sam dala ime Rosce. Roscoe je sada zdravi kastrirani kućni mačak. Da ga nisam odnio kući, možda bi postao divlji i ne bi preživio, ali njegova majka, Jazmin, preživjela je i moj je kućni ljubimac. Naravno, sterilizirana je. Ali ona odbija ući u kuću. bez obzira. Svejedno je volim.