Volim sijamske mačke, ali reći ću vam istinu, cijelu istinu i ništa osim istine uz iskrene informacije o sijamskim mačkama!

Počnimo s “dobrim” činjenicama o sijamcima.

Sijamke mogu biti odane, opsesivno odane. Sijamke su pametne, iako postoji povremena iznimka (ili se možda samo pretvara) sijamske mačke su često pričljive; čini se da vas razumiju čak i ako ponekad odluče biti malo gluhi. Sijamske mace i mačke imaju karakter, ovdje nema bljutave i dosadne drijemačke mačke. Sijamske mačke daju i očekuju da će dobiti. Cijelo vrijeme.

Sijamska mačka ima dlaku koja se lako održava pa nisu potrebni dugi i skupi posjeti kozmetičkom salonu. Drugi čak cijene uređenje noktiju – svojevrsnu “katikuru”. Možete čak kupiti i navlake za nokte u zabavnim dizajnerskim bojama, izvrsne za kućne sijamke i za zaštitu vašeg namještaja.

Sijamke su prekrasne i užitak ih je gledati. Svakako bolje od gledanja televizije. Ova mačka zna da je posebna i rado podari dio svoje posebne aure posebnoj osobi. Vaša sijamka će vam rado praviti društvo. I praviti ti društvo. I opet. Sijamski mačić ili mačka voli toplinu više od većine mačaka, po mogućnosti u vašem krevetu ako ima i pola prilike.

Jesi li spreman? Činjenice o ‘lošoj’ sijamskoj mački

Ta sijamska odanost možda je više pseća nego mačja. Loše? Ako ste tip osobe koja mrzi biti davljena, možda bi vam bilo bolje s manje demonstrativnim uzgojem. Sijamske mačke očekuju da će vam pomoći da napišete svoj veliki američki roman (1. poglavlje: kjf*&^%#^9ojn3o9iunf93). Nemojte očekivati ​​da ćete se sakriti u kupaonici radi malo mira i tišine – to je njihova omiljena soba, a ionako odbijaju biti zatvoreni. Razdoblje.

Sijamci su pametni. Ne očekujte da će vaša bistra sijamka čekati da se vratite kući prije nego što bude zločesta. Moraju zabavljati taj mozak i ako im ne ostavite obilan materijal za čitanje ili neke dobre filmove o promatranju ptica, vaša će sijamka (čak i sijamski mačić) pronaći zabavu gdje god može. Vidio sam neke nevjerojatne cvjetne aranžmane i unutarnje vrtove koje je stvorio Sijamac koji se dosađuje. Budite spremni provesti vrijeme igrajući se.

Poznavao sam mnogo tihih sijamaca, ali kad su bučni, čovječe, bučni su! Ako kući donesete govorljivu verziju, lekcije o meditaciji i umu nad materijom mogle bi biti na redu.

Kad su loši, jako su loši

‘Ružna’ strana sijamskih mačaka? Činjenice mogu zavarati i nijedna sijamka nije sasvim loša – iako su neke slične.

Ljubomorna mačka? Da, stoga je najbolje da ne zadirkujete svoju sijamku ili ćete biti na udaru durenja sve dok vas vaša mačka odluči kažnjavati. Kako bi se ubrzao proces opraštanja, na kraju bi se mogla prihvatiti mala predjela. I molim vas, nikada se ne uznemiravajte oko druge mačke kada je vaša sijamka nadohvat ruke. Dugo nakon što ste sve zaboravili, zasjeda povijesnih razmjera bit će postavljena na iznenađenog rivala za vašu naklonost.

Kako ne bih osramotio svog suputnika koji piše ‘maslac se ne bi otopio’, ovdje ću stati, ali bio bih nemaran ako ukratko ne bih spomenuo lukave navike u vezi s otpadom, izvjesnu lukavost i sklonost dominaciji hunskog tipa Atilla.

Nemojte dopustiti da vas ovi mali detalji obeshrabre. Ako ovo Informacije o sijamskoj mački nije odvratio, onda ste možda jedan od prikladnih i posebnih ljudi za koje je sijamka dobrodošao dodatak obitelji. Sigurno ne bih mogao bez jednog.