Uva ursi je zapravo zimzeleni grm, također poznat kao medvjeđe grožđe ili njegov botanički naziv, Arctostaphylos uva ursi. Stotinama godina se koristi kao lijek za mokraćne puteve, ne samo kod životinja, već i kod ljudi. Ova biljka ili biljka ima antimikrobna i dezinfekcijska svojstva koja se bore protiv infekcija kao što je UTI kod mačaka.

Biljni lijekovi posebno dizajnirani za mačke i pse koriste ovu biljku u proizvodima koji ciljaju na cistitis, bubrežne kamence i druge probleme mokraćnog sustava, tako da da na pitanje “Je li uva ursi sigurna za mačke?” Biljka također smiruje nadraženost, smanjuje otekline i borit će se protiv infekcija; posebno budućih infekcija jer obično kada vaša mačka ima infekciju urinarnog trakta, obično ima ponovljene napade.

Postoje proizvodi koji kombiniraju biljku s drugim sastojcima u obliku kapljica ili praha tako da ih možete jednostavno staviti u vodu ili hranu svojoj mački ili psu, a da ih ne tjerate da uzmu tabletu. I, baš kao i s lijekovima na recept, biljni lijekovi kao što je biljka uva ursi mogu djelovati s drugim biljkama, vitaminima ili lijekovima. Prije nego započnete terapiju bilo koje vrste koja uključuje više od jedne biljke, lijeka ili suplementa, obavijestite svog veterinara kako bi vam mogao savjetovati o bilo kakvim ometajućim kombinacijama. Do nekih interakcija može doći ako vaš ljubimac uzima protuupalne lijekove, uključujući ibuprofen.

Biljka Uva ursi sigurna je za mačke i pse ako se koristi u skladu s uputama i prema namjeni. Također je učinkovitiji ako se koristi u složenoj formuli s komplementarnim lijekovima koji dobro djeluju zajedno.