Možda mislite da mačja fontana, koja vašoj mački daje tekuću vodu za piće, zvuči kao pomalo luksuz. Međutim, postoje dobri razlozi zašto veterinari preporučuju korištenje vodoskoka za kućne ljubimce za vašu mačku, ali u isto vrijeme morate znati koje značajke trebate tražiti, a koje izbjegavati.

Možda nikada niste razmišljali o kupnji fontane za mačke. Mačke instinktivno preferiraju tekuću vodu – možda ste primijetili da vaša mačka pokušava piti iz slavine? Ako svoju mačku hranite suhom hranom, važno je da svaki dan pije puno svježe vode. Jeste li zabrinuti da vaša mačka ne pije dovoljno vode iz svoje zdjelice?

Recenzije različitih modela su mješovite, pri čemu su neki dobili vrlo visoke ocjene, a drugi razočaravajući. Oduševljena sam modelom koji sam odabrala i koji je dostupan online po izvrsnoj cijeni. Filtri su također prilično jeftini. Drago mi je što sam kupio fontanu za mačke za svoju mačku i sada razumijem zašto ih veterinari tako visoko preporučuju.

Fontana za mačke sa svježom, čistom, tekućom vodom pomoći će vašoj mački da pije više vode. To će ga održavati hidriranim i pomoći u izbjegavanju zdravstvenih problema. Zdravstveni problemi uzrokovani dehidracijom mogu uključivati ​​infekcije mokraćnog sustava i probleme s bubrezima.

Mačke su sklone stanju koje se zove mačje akne na bradi. To je uzrokovano bakterijskom infekcijom. Bakterije se mogu neprimjetno utočiti u ogrebotinama koje nastaju svakodnevnom uporabom plastičnih posuda. Zbog toga se preporuča fontana za mačke izrađena od keramike ili nehrđajućeg čelika.

Najbolje fontane za piće za mačke imaju vrlo tih motor. Ovo je važno jer buka može smetati vašoj mački i može je uplašiti ili odgovoriti od pijenja. Morate odabrati fontanu za kućne ljubimce koja se lako čisti. Ne želite onaj čije je čišćenje teško ili dugotrajno. Poželjno je koristiti onu koja se može prati u perilici posuđa radi higijene nakon što izvadite pumpu. Također je važno odabrati onaj s filtrom koji se lako mijenja, a koji je dugotrajan i ekonomičan.

Na kraju, trebate odabrati onaj s velikim kapacitetom. Fontana za mačke trebala bi držati dovoljno da jedna mačka bude opskrbljena svježom vodom za piće nekoliko dana. Ako imate nekoliko mačaka, vaša fontana za kućne ljubimce trebala bi imati dovoljno vode da je trebate dolijevati najviše jednom dnevno.