Jeste li se ikada suočili s zastrašujućim zadatkom upoznavanja mačića bez roditelja s udomiteljicom? To nije najlakši zadatak na svijetu, ali je još uvijek izvediv uz puno vremena i predanosti s vaše strane. U ovom ćete članku pronaći provjereni način da to učinite, jer sam imao uspjeha s ovom metodom tri puta s tri različite majke mačke i mačića.

Mačiću je potrebno hraniti udomiteljicu samo ako još nije odbijeno od sise ili je premalo ili slabo da samostalno jede. Morate osigurati da majka mačka ima vlastite mačiće koji se i dalje hrane njezinim mlijekom. Također se morate uvjeriti da je dovoljno zdrava da nahrani još jedno mače prije nego što je pokušate natjerati da usvoji siroče. Također je najbolje ako ima više od jednog mačića jer će manje primijetiti novi dodatak ako je njezino leglo veće od jednog. Međutim, ova metoda mi je dobro funkcionirala čak i kod mačaka koje imaju samo jedno mače.

Prvo morate osigurati da majka mačka ima sigurno i udobno mjesto za hranjenje svojih mačića. Dok hrani svoje mačiće. Također je dobro uvesti predmet koji ima miris novog siročeta i pustiti je da ga ponjuši. Kada se smjestila da hrani svoje mačiće, dobro je uvesti siroče da doji od nje. Možda će vam trebati netko tko će usmjeravati siroče da doji, dok će umiriti mačku ako se počne nervirati. Nemojte primjenjivati ​​silu na nju, ali biste je trebali nastaviti umirivati ​​trljanjem glave ili donje strane brade. Ovo će je smiriti.

Međutim, ako se odseli, ne brinite, uskoro će se vratiti kako bi ponovno nahranila svoje mačiće. Morate ponavljati postupak iznova i iznova dok ne prestane biti uznemirena i dok se ne smiri s hranjenjem ovog mačića. Morat ćete biti ovdje svaki put kad se to dogodi. Ako mačić ne dobiva puno mlijeka, trebate ga hraniti nekom formulom za mačiće ili čak bebe ako je to sve što možete dobiti. Koristio sam pipetu da to učinim za jednog od svojih mačića.

Postupno ćete otkriti da će majka mačka početi lizati mače. Ponekad može siktati i pljunuti na to. Kad se to dogodi, uklonite mačića da se ne ozlijedi. Ponovno ga uvedite kasnije kako bi dobio još jednu priliku. Na kraju će se majka mačka osvijestiti da ga poliže i uskoro više neće moći izaći iz vlastitog legla.

To može potrajati najviše dva ili tri dana čak i kod najžešćih mačaka i najnevaznijih mačića. Sve što trebate je malo strpljenja i vremena da postignete uspjeh. Dakle, sljedeći put kad nađete mačku siroče, nemojte je bježati, možete slijediti gore navedene korake i natjerati udomiteljicu da je usvoji kao svoju.