Odlučili ste kojeg ćete sretnog mačića udomiti, pa je sada vrijeme da pripremite svoju kuću za novog člana obitelji!

Jako je važno da vaša kuća bude pravilno pripremljena za vašeg novog mačića, kako bi se mogli smjestiti kod vas što je prije moguće, pogledajte ovaj popis stvari koje su vam potrebne.

Nosiljka za mačke
Kupnja nosiljke za vašeg mačića trebala bi biti jedna od prvih stvari na vašem popisu za kupovinu kada se pripremate za svog novog mačića, jer ćete je najvjerojatnije koristiti za nošenje svog novog ljubimca kući. Postoji mnogo različitih vrsta nosiljki između kojih možete izabrati , a mnogi imaju različite prednosti i nedostatke.

Najvažnije je provjeriti hoće li vaše mače biti sigurno i udobno. Prije kupnje dobro je provjeriti neke recenzije jer ćete na taj način steći dojam o tome koliko je proizvod dobar. Također možete dodati mekani ručnik ili dekicu kako bi vaša nosiljka bila još udobnija za njega ili nju.

Krevet
Ako ne želite da vaš novi mačić spava s vama u krevetu ili na vašem kauču u dnevnoj sobi kada se pripremate za novog mačića, možete svojoj mački osigurati vlastiti krevet. U ponudi je mnogo različitih kreveta od luksuznih nastambi do jednostavnog jastuka.

Možete čak pokloniti jedan od svojih starih džempera njemu ili njoj, jer će mirisati na vas i naviknuti ih na vaš miris. Pobrinite se da što god odaberete, vaša maca može lako ući i izaći iz njega.

Hrana
Dobra je ideja kupiti istu hranu kojom je uzgajivač hranio vašeg mačića kada se pripremate za novog mačića jer će na to naviknuti. Pobrinite se da je to specifično za mačića, kako bi on ili ona dobili sve hranjive tvari koje su im potrebne.

Neka i vaša maca bude hidrirana tako što ćete uvijek paziti da je njihova zdjelica napunjena vodom. Mlijeko za mačiće može se dati kao rijetka poslastica! Vaš će novi ljubimac trebati vlastite zdjelice za hranu kako bi spriječio krađu hrane drugih ljubimaca!

Posuda za otpatke
Očito ćete morati svom mačiću nabaviti pladanj s pijeskom, kada se budete pripremali za novog mačića, osim ako ne želite neke male ‘dariće’ po kući! Ima ih mnogo za izabrati tako da možete odabrati ono što mislite da je najbolje za vašeg novog mačića. Samo se pobrinite da ima dovoljno prostora za kopanje kako bi mogli udobno obavljati svoj posao.

igračke
Kada se pripremate za novog mačića, svakako biste trebali kupiti igračke! Igračke pružaju mentalnu i fizičku stimulaciju za vaše mače, a također vam omogućuju da razvijete blisku vezu između vas dvoje.

Mala loptica uvijek je dobra ideja jer ih mačići vole loviti. Još jedna igračka s kojom se mačići uglavnom vole igrati je štap s kojeg visi pero. Mačići mogu satima udarati po njima svojim šapicama!

Mačići štite vaš dom
Vašem je mačetu vaša kuća poput ogromnog igrališta, stoga je, kada se pripremate za novog mačića, dobro zatvoriti sve male prostore u kojima bi se mogli zaglaviti, primjerice iza hladnjaka! Držite zatvorene sve prostorije u koje ne želite da vaš mačić odluta, mačići se vole igrati s papirom za WC školjku, tako da je vrata kupaonice dobro držati zatvorena, osim ako ne želite veliki nered.

Držite sve štetne proizvode poput deterdženata za čišćenje ili antifriza izvan dohvata vašeg mačića, kako se ne bi odlučili poigrati s njima – odlasci veterinaru u hitnim slučajevima nisu zabavni i mogu biti skupi.

Ako imate na umu sve ove savjete, kada pripremate svoju kuću za svog novog mačića, vaš novi prijatelj će se sigurno odmah smjestiti i osjećati se potpuno kao kod kuće u tren oka!

Za više savjeta o tome kako se pripremiti za svog novog mačića posjetite Keep Calm and Love Cats danas!