Bilo da idete u sljedeći grad po svog novog Ragdoll mačića ili ako vam mačića dovezu avionom, evo nekih stvari koje biste trebali provjeriti prije nego što donesete kući svog Ragdoll mačića.

o Nosiljka za kućne ljubimce – Ako se vaša maca šalje, onda će vaše mače doći s jednom. Ako ne, tada ćete htjeti nabaviti jedan da mačića donesete kući, kao i da ga koristite kada idete veterinaru. Budite sigurni da su nosiljke dovoljno velike za mačića kada ostare – srednje veličine bi trebale biti u redu. Ako tražite nosače zbog njihove veličine, tada želite nabaviti onu koja je za oko 20 lbs. A ovo je nešto što ćete imati cijeli život svog ljubimca, stoga nemojte previše brinuti o velikom trošku jer ćete ga imati još dugo!

o Ručnik – Imajte krpu koja upija ručnik na koju će vaša maca moći odmarati, au slučaju nezgode s loncem, ako je dugo u nosiljci.

o Hrana – Uzmite ono što vaš uzgajivač preporučuje ili što ih sada hrani. Ako vam se ne sviđa njihov izbor hrane, ipak ćete morati jesti hranu na koju je on/ona navikao, a kasnije možete prijeći na ono što želite. Postoje smjernice kako mačke prebaciti na drugu hranu i vrlo ih je važno slijediti.

o Posude za vodu i hranu – preporučujem one od nehrđajućeg čelika ili keramike za jednostavno čišćenje. Poznato je da plastični izazivaju akne kod mačaka, pa ih je najbolje izbjegavati.

o Kutija s pijeskom – možete nabaviti veliku budući da će vaša maca trebati kad poraste.

o Steljka – Htjet ćete imati stelju koju je koristio vaš uzgajivač, tako da je vaš mačić odmah prepozna i želi koristiti kutiju s pijeskom. Naravno, također možete kasnije prijeći u drugo leglo – ali na početku, želite istu vrstu koju koristi vaš uzgajivač.

o Igračke za mačke – Razmislite o nabavci igračaka s mačjim štapićima, mačjih metvica pa čak i interaktivnih igračaka za mačke – evo nekih o kojima treba razmisliti:

– Neko leti
– Joj! Mačja metvica Banana
– Bergan Turbo grebalica

o Grebalica – Ponovno pogledajte što uzgajivač ima u svom domu i onda vidite možete li pronaći nešto slično. To omogućuje vašoj mačkici okomito češanje.

o Grebalica – Vodoravna grebalica, poput kartonske, omogućuje vašoj mačkici da grebe prema dolje, a ne prema gore (okomito) – postoje mnoge igračke koje su višenamjenske jer su grebalica, ali i igračka poput Bergan Turbo Scratcher

o Četkanje i češljanje – Mnoge Ragdoll mačke ne zahtijevaju značajnu količinu njegovanja, ali važno je od malih nogu naviknuti svoju macu na četkanje tako da kada napune 19 godina, ne mrzi osjećaj toga. Četkanje vaše mačke stvara izvrsnu priliku za zbližavanje vlasnika ljubimca i mačke.

o Škare za nokte – Vaš uzgajivač bi mogao imati preporuku koje vrste škarica za nokte nabaviti. Važno ih je od malih nogu naviknuti na škarice za nokte i osjećaj rezanja noktiju.