Brojni su spojevi koji se često nalaze navedeni kao sastojci homeopatskih i prirodnih dodataka prehrani za mačke. Među homeopatskim dodacima koji se najčešće nalaze su oni koji koriste cantharis za mačke i njihove probleme s IMS.

Cantharis je ista tvar koja se, kada se zlorabi, ponekad naziva “španjolska mušica”. Ako se želite smijati, to je razumno, ali sjetite se da je uporaba španjolske mušice zlouporaba tvari, a ne preventivna uporaba niske razine koja se nalazi u homeopatskoj medicini.

Kada se koristi cantharis za mačke, namjera je promicanje redovitog i učestalog mokrenja: isti loš osjećaj peckanja za koji su ljudi mislili da je jednak seksualnoj privlačnosti je, na mnogo, mnogo nižoj razini, odgovarajuća stimulacija za mokrenje. Cantharis i staphysagria (derivat sjemena iz jedne od obitelji delphiniuma) su pozitivne tvari kada se koriste u vrlo niskim količinama kako bi potaknuli vašu mačku da redovito koristi posudu.

U toj situaciji cantharis za mačke je koristan dodatak prehrani. Primarna klica uključena u IMS je e. coli bakterija, koja se obično uveze s tragovima izmeta kada se vaša mačka šiša. Učestalo i redovito mokrenje ispire klice prema dolje i van, istovremeno razrjeđujući sve kristale koji se mogu formirati u urinu koji bi mogli izazvati iritaciju i ozljedu i osigurati idealno mjesto za npr. coli nastaniti se.

Korištenje cantharisa i staphysagria kako biste bili sigurni da vaša mačka redovito želi isprazniti mjehur odličan je način da pomognete prirodnoj zaštiti vlastitog tijela da radi u njegovu korist i smanjite učestalost i ozbiljnost infekcija mokraćnog sustava.

Ako ste zabrinuti oko upotrebe cantharisa na mačkama ili kombinacije cantharisa i staphysagrije, trebali biste uputiti ideju svom veterinaru, pazeći da mu kažete koji proizvod koristite, u kojim dozama i koja je razina intenziteta prisutna u sam proizvod.

Ako je vaš veterinar svjestan ekstremno niskih razina prisutnih u većini homeopatskih supstanci, postoji dobra vjerojatnost da će mu biti ugodno dopustiti vam da isprobate ovaj oblik preventivne zdravstvene zaštite. Čak i veterinari koji sumnjaju često će korištenje homeopatije smatrati slučajem “bez štete”, a mnogi su došli do uvjerenja da homeopatija među ostalim alternativnim pristupima medicinskoj skrbi za životinje nudi koristan i siguran način podržavanja zdravlja i promicanja čvrstoće tijelo.