Crne mačke se smatraju znakom čiste loše sreće. Ako vidite crnu mačku kako vam prelazi put, trebali biste biti oprezni sa svojim planovima za taj dan jer služi kao predosjećaj vrlo nesretnog događaja koji bi vam se mogao dogoditi. Osim što simboliziraju nesretne događaje, crne mačke se često povezuju s čarobnjaštvom i misterijom. Međutim, Ozark Howler podiže mačju misteriju i nesreću na potpuno novu razinu budući da predstavlja crnu mačku kao zagonetnu zvijer.

Kaže se da Ozark Howler, koji je također poznat kao Ozark Black Howler, vreba u šumama i okolnim udaljenim područjima Arkansasa, Missourija, Oklahome i Texasa.

Svjedoci je često opisuju kao vrlo veliku mačku, a za Ozark Howler se kaže da je veća od bilo koje goleme mačje vrste otkrivene poput risa, risa ili čak pume. Veća od većine pasmina pasa, ova čudovišna mačka navodno je ogromna poput tipičnog šumskog medvjeda u Sjevernoj Americi.

Prema pričama i legendama, Ozark Howler ima vrlo čvrsto i zdepasto tijelo koje se oslanja na debele snažne noge koje mu omogućuju brzo kretanje kad god lovi plijen ili pokušava pobjeći lovcima. Umjesto da je prekrivena krznom poput tipičnih planinskih zvijeri, ova divovska mačka navodno ima dugu čupavu dlaku koja je crna poput noći.

S rogovima koji strše iz čela, Ozark urlikača lokalno stanovništvo često naziva vražjom mačkom. Njegovom đavolskom izgledu odgovara glasno i jezivo zavijanje koje se često opisuje kao kombinacija zavijanja vuka i krika losa.

Imajte na umu da je ime Ozark Howlers izvedeno iz njegovih uznemirujućih krikova noću koji odjekuju s područja za koje se obično kaže da ih se može vidjeti, planina Ozark.

Osim jezivog zavijanja i rogova, za Ozark urlikača se kaže da ima svjetleće oči koje mu omogućuju da uoči i opazi svoj plijen čak i na daljinu.

Kaže se da se ova čudovišna mačka hrani manjim životinjama u šumama, kao i stokom na farmama obližnjih zajednica.

Prema kriptozoolozima, Ozark Howler bi mogao biti neidentificirana ili nova mačja vrsta. Međutim, neki antropolozi postavljaju drugu teoriju. Nagađaju da ova čudovišna mačka možda ipak nije mačka. Umjesto toga, oni pretpostavljaju da bi stvorenje moglo biti još jedna verzija mračnih pasa smrti iz britanskih legendi.

Postoji web stranica koja detaljno opisuje Ozark Howlera i brojna druga bića iz kriptozoologije, ova se web stranica zove: Unknown Creatures i može se pronaći na ovom URL-u: www.unknown-creatures.com