Mačke su prekrasni kućni ljubimci zbog svoje odane i razigrane prirode. Oni, međutim, imaju dvije karakteristike koje možda ne biste smatrali divnima. Mačke mogu biti vrlo izbirljive kada to žele i imaju tendenciju da se snažno vežu za svoju uobičajenu okolinu, zbog čega ih putovanja ne privlače previše. Ako ste već putovali s mačkom, onda ste sretni jer već imate dobru predodžbu o tome što možete očekivati ​​i kao takav na što se pripremiti. Ali ako je ovo prvo putovanje vašeg mačjeg ljubimca, možda biste trebali prvo pročitati ovaj članak kako biste saznali koje su pripreme potrebne ako želite da vašem ljubimcu bude ugodno tijekom cijelog putovanja.

Hrana, pelene za mačke i ostale potrepštine

Mačke su poput beba, barem što se tiče putovanja. Potrebno im je mnogo stvari da bi im bilo ugodno i okupirano. Kao prvo, trebaju imati udobnu nosiljku za mačke koja je dovoljno prostrana da im da mjesta za ležanje i okretanje tijekom putovanja. Kao što biste sada trebali, mačke vole spavati, ležati i maziti se. Ako je njihov nosač premalen i stezan, vjerojatno ćete imati posla s ljutom ili razdraženom mačkom kada stignete na odredište.

Osim nosiljke, potrebno je pripremiti i dovoljno hrane za mačke za put, nekoliko dekica, pregršt igračaka i dovoljno pelena za mačke. Potonji su posebno važni za duga putovanja i ako želite izbjeći da vozilo smrdi poput mačjeg pisoara.

Konačno, nije potrebno spominjati da su vam potrebni alati za organiziranje svih potrepština za mačke. Trebat će vam putni pladanj s hranom, posuda za vodu i mlijeko, kutija za igračke i torba za nošenje pelena za mačke.