Ovaj članak će vam objasniti jedno od jedinstvenih ponašanja mačaka: ispašu.

Jedna od najvećih grešaka koju čine vlasnici mačaka je što im onemogućuju jesti travu. Možda misle da trava može uznemiriti mačji želudac ili ih razboljeti.

Tako je slatko i smiješno vidjeti mačke kako jedu travu. Jedenje trave je nešto prirodno, ne samo za domaće mačke, već i za divlje i divlje mačke. Zapravo, ovo prirodno ponašanje je pokazatelj da su mačke zdrave i nešto zbog čega ne biste trebali brinuti. A mačke jako vole okus trave.

Mačke su vrlo vješte u pronalaženju zdravih dodataka prehrani, jedan od njih može biti iz trave.

Iako trava ima nisku hranjivu vrijednost (sadrži samo vlakna), potrebna im je da se riješe otrova. Osim toga, takvo im ponašanje dobro dođe za ublažavanje bolova u želucu, te upale u grlu. Jedenje trave također pomaže mački da iskašlja dlake. Trava također sadrži klorofil, prirodni lijek protiv bolova, infekcija, anemije i kožnih bolesti.

Upozorenje i savjeti:

Ne dopustite svojoj mački da jede kućne biljke jer su neke od njih otrovne za nju. Neke mačke ne vide razliku između sigurnih i opasnih biljaka. Bolje je da u kući imate travu kako biste bili sigurni da je trava zdrava za vašu mačku. Ako je potrebno, svojoj mački možete dodati dodatak folne kiseline.

Pobrinite se da dobijete što više savjeta od veterinara kada kupujete novu kućnu biljku.

Hvala na čitanju. Vidimo se u mom sljedećem članku.