Dugo sam osjećao, vjerovao i iskusio da je prehrana ključ zdravlja. Smeće ulazi i rezultat je loše zdravlje. Možda ne odmah, ali definitivno će povećati razinu toksičnosti i uzrokovati loše zdravlje. Ovo vrijedi za sva živa bića. Očigledno, nitko ili biće ne živi vječno, no mi želimo produžiti vrijeme koje imamo i učiniti vrijeme koje imamo zdravim.

Tijekom mojih stotina i stotina sati istraživanja u istraživanju hrane za pse pronašao sam najnevjerojatnije stvari. Nešto od onoga što sam otkrio bilo je šokantno, a druge činjenice bile su odvratne. Za početak, industrija hrane za pse potpuno je neregulirana što znači da proizvođači mogu, i to i čine, staviti što god žele u “hranu”. Postoje dokumentirana izvješća o otpadnim proizvodima životinjskog podrijetla, samljevenim truplima pasa, proizvodima koji nisu jestivi za ljude i drugim otpadnim tvarima životinjskog podrijetla koji se stavljaju u hranu za pse. Ova djela nažalost nisu mitovi ili legende.

Među sastojcima u oko 99,99% hrane za pse nalazi se šećer, sol, kukuruz, fosfati, umjetne arome i bojila. Čini se kao da se jednostavna hrana za pse pretvorila u smetlište brze hrane.

Psi su po prirodi mesožderi i strvinari, no od pripitomljavanja oslanjaju se na ljudsku pomoć u areni prehrane. Kako smo mi prešli sa svježe hrane na prerađenu hranu, tako su i naši psi. Baš kao i mi, naši su psi sada naslijedili ljudske poput modernih bolesti (od raka, dijabetesa i kožnih bolesti do rane smrti).

Veterinarka dr. Jane Bicks napisala je da bi psi trebali živjeti u rasponu od 18 do 25 godina. Ovo su podržali moji prijatelji iz drugih zemalja gdje psi koji jedu “bliže zemlji” obično dožive tu dob. U osnovi ubijamo svog psa prerađenom hranom.

Moram priznati da imam određene predrasude na temelju osobnog iskustva, znanja o zdravlju i onoga što sam naučio. Na primjer, postoji mnogo literature o nesposobnosti životinja da asimiliraju frakcioniranu prehranu. Što je frakcionirana prehrana? To su vitamini i suplementi. Provjerite supermarkete ili čak neke od vrhunskih marki hrane za pse i naći ćete da su prepune vitamina i dodataka prehrani. No, to ne znači da su dobri!

Dopustite da objasnim. Obrada i izdvajanje “nutritivne vrijednosti” uzrokuje molekularne razlike između hrane i tih “vitamina”. Rezultat je da ga tijelo ne asimilira. Evo popisa nekih stvari koje gubite s frakcioniranim vitaminima u odnosu na hranu: složeni vitamini i minerali, minerali u tragovima, enzimi, flavonoidi, karotenoidi, pigmenti, terpeni, klorofil, koenzimi, kovitamini, aminokiseline i još mnogo toga.

Životinje nisu stvorene za konzumaciju frakcionirane prehrane. Životinje su stvorene da konzumiraju hranu, a ne kemikalije. Koncept da izmijenjena prehrana ispunjava potrebe tijela je pogrešan. Ovo vrijedi za sve životinje, ne samo za ljude.

Dakle, pokret prema opskrbi pasa sirovom (kao što je BARF dijeta) i čistom hranom je fantastičan. Kao vlasnik psa znam da može biti teško opskrbljivati ​​i kupovati svoje pse kao da su ljudi, ali neophodno je da budu zdravi i dugo žive.