Znakovi da vaša mačka više nije grijana

Možda je najbolji način da znate da se vaša nesterilirana mačka tjera ako znate kada se tjera. Znakovi da se vaša mačka tjera vrlo su očiti i kada se ne tjera, bit će izvan tijeka. Kad se tjera, činit će se da je vrlo snažno preuzimaju njezini hormoni. Kad nestane topline, vjerojatno će se oporavljati i spavati.

Vaša će mačka biti bez topline možda svaki drugi tjedan u sezoni parenja. Topliji su mjeseci kada se vaša mačka tjera, obično u proljeće i jesen. U hladnijim mjesecima neće biti topline.

Znakovi da se vaša mačka tjera

Počet će krvariti iz vagine, što možda neće biti vidljivo kao kod pasa. Vulva će joj nateći i mogla bi puno više mokriti. Također će raspršiti puno po kući šireći svoj miris kako bi namamila muške mačke. Ona će prskati prema gore, a ne prema dolje po tlu. Postat će iznimno nježna te će se valjati i provoditi puno vremena trljajući se o vas, mjaučući i dozivajući. Može čak i jako vrištati ako ne može izaći van. Možda ćete primijetiti muške mačke kako se motaju oko vašeg imanja.

Parenje

Samo zato što se vaša mačka jednom parila dok je bila na tjeranju, ne znači da će se izvući iz tjeranja. Mačka će se tjerati obično oko sedam dana i za to vrijeme može se pariti s više mačaka. Također može zatrudnjeti sa svakim od tih majki.

Postoje slučajevi kada vaša mačka ne izlazi iz tjeranja i najbolje je posjetiti veterinara jer postoji bolest koja se zove piometra koju ona može imati.

Vaša se mačka može tjerati i izlaziti svaki drugi tjedan tijekom sezone parenja, osim ako nije trudna. Tijekom dojenja može ponovno zatrudnjeti tako da definitivno nije bez topline.

Želite li da se vaša mačka ne tjera?

Je li vam dosta njezinih koketnih manira? Ako vam zadaje brige jer je cijelu noć vani i vani sa svim klincima iz susjedstva, možete zamoliti svog veterinara da joj ubrizga hormone kako bi se oslobodila topline. U idealnom slučaju, najbolje što možete učiniti za svoju mačku je sterilizirati je. Osim ako niste uzgajivač, svijet više ne treba mačića.

Ciklus topline može biti težak proces za svakoga tko se ne uzgaja za profit. Najbolje što možete učiniti za zdravlje svoje mačke i svoj mir je sterilizirati mačku i tada se više nećete morati brinuti o tome kako reći da se mačka više ne tjera.