Prema literaturi, Cantharis za mačke koristi se za liječenje problema s bubrezima, cistitisa, urinarnih infekcija, začepljenih mokraćnih kanala, opeklina, mjehura i raznih kožnih oboljenja. U ovom ćemo se članku usredotočiti na njegovu upotrebu u liječenju urinarnih problema.

Prvi put sam saznao za biljku Cantharis kada je moj prijatelj imao mačku čiji je urinarni trakt bio potpuno začepljen. Mačka je plakala i zavijala i nikako nije mogla mokriti. Zabrinuta, brzo je istražila i saznala za ovu moćnu biljku. Ukratko, kupila je malo, dala ga svojoj mački i nakon otprilike sat vremena mačka je mogla mokriti i više nije imala problema.

Kako bi Cantharis za mačke učinkovito djelovao, od njega treba napraviti tonik, ali to ne znači da trebate kupiti biljku i pokušati sami napraviti formulaciju. Budući da previše dobrih stvari može biti štetno za zdravlje vaše mačke, mnogo je sigurnije uzeti homeopatski lijek koji je standardizirao i razvio kvalificirani ljekarnik u skladu sa smjernicama Homeopatske farmakoepije.

Potražite kvalitetan lijek koji sadrži sastojke kao što su Cantharis i Staphysagris i Uva Ursi za koje je dokazano da pomažu u uklanjanju infekcije, vraćaju pH mjehura te smiruju i liječe bol i upalu.

Provjerite dolazi li lijek Cantharis za mačke s jamstvom povrata novca. To je pokazatelj da je tvrtka testirala učinkovitost svog proizvoda i voljna je stajati iza njega. Najbolji lijekovi su jeftini i jednostavni za primjenu jer dolaze u obliku granula koje možete samo posipati po hrani svoje mačke.

Dobra vijest o ovim biljkama je da su Cantharis i Staphysagris dovoljno jake da liječe infekcije i otapaju kamenje u mokraćnom mjehuru, a opet dovoljno nježne da se koriste za prevenciju svaki dan.

Osim što svojoj mački treba dati dobar homeopatski lijek, poduzmite zdravorazumske preventivne korake, osobito ako vaša mačka stari ili je sklona infekcijama mokraćnog sustava ili kamencima u mjehuru. Pobrinite se da svoju mačku hranite zdravom hranom koja ne sadrži aditive, punila i kemikalije. Vlažna hrana je puno bolja od grickalica. Također se pobrinite da vaša mačka uvijek ima svježu čistu zdjelicu vode. Svojoj mački radije dajem filtriranu vodu kako bih smanjio unos kemikalija.