Vaša Ragdoll mačka vjerojatno je vrlo važna i uvijek prisutna figura u vašem životu, svaki put kad se okrenete vjerojatno vidite Ragdoll koja vas prati okolo ili pada na pod, spremna da je zgazite ako se slučajno odmaknete bez pogleda.

Ragdoll je doista pasmina koja voli ljude, ili barem voli pažnju i nježnost, usudite se ignorirati ga bilo koje vrijeme i Ragdoll će vam to sigurno dati do znanja. Većinu Ragdoll mačaka je vjerojatno lako dresirati, barem lakše od većine drugih mačaka.

Važno je da Ragdoll naučite na povodac, kao što sam siguran da znate, Ragdoll je namijenjen mačkama koje se nalaze u zatvorenom prostoru, a ne na otvorenom. Koliko ste se puta uspaničili kada ste pomislili da vam je Ragdoll pobjegao i pobjegao, samo da biste ga nakon pola sata našli sklupčanog negdje neočekivano?

Da, krpenim lutkama nije mjesto na otvorenom, možda su inteligentna stvorenja, ali im također pola vremena potpuno nedostaje zdrav razum. Kod Ragdoll mačke ne postoji ulična pamet, rado će istrčati na cestu, prići svakom psu, mački ili drugoj životinji koju nađu ili još gore – skočiti u bilo koju lokvicu. Čini se da vole vodu, nije nečuveno da krpene lutke pokušaju ući u kadu ili pod tuš sa svojim vlasnicima.

Vaša Ragdoll mačka je možda najslađa mačka na svijetu i očito je vrlo slatka, ali može biti i vrlo dosadna. Kad vas ne bi pratili cijeli dan, onda ne biste morali slučajno stati na pahuljastu priču ili šapu, a da toga niste svjesni. A kad ne bi inzistirali na ležanju na laptopu, svaki put kad poželite raditi ili surfati netom, bili biste puno sretniji.

Ragdolls vole provoditi s vama onoliko vremena koliko je mačji moguće, nikad vas ne bi ostavili da imaju priliku, i apsolutno mrze kada ih ostavite same, svo to mijaukanje nije uzalud, oni stvarno ne žele biti ostavljeni na miru i inzistirati će na izazivanju kaosa ako ih se ostavi na bilo koje vrijeme.

Vaša Ragdoll mačka može postati vrlo usamljena i vrlo depresivna ako idete na posao svaki dan na bilo koje vrijeme, to je ponašanje često razlog zašto Ragdoll mačka može tako često završiti u centrima za spašavanje. Ljudi jednostavno nisu svjesni brige koja je potrebna za takve mačke orijentirane na ljude.

Ragdolls su ogromne mačke, posebno mužjaci, ali i ženke su dovoljno velike; oni samo jedu i jedu i jedu, svaki put kad uđeš u kuhinju Ragdoll je odmah iza tebe, poput repa, pretpostavljajući da mu, budući da si u kuhinji, sigurno spremaš hranu.

Naravno, sva vaša hrana je i njihova hrana, a nećete ni čuti ako pokušavate pojesti lijepi komad ribe, a da ga ne date svojoj Ragdoll mački. Ragdoll jednostavno ne odustaje, on vam nudi puno maženja, vi njemu hranu.

Ragdoll mačka je šarmer, slatki opušteni i odani ljubimac, kupite takvog koji će vam jedan dan ići na živce, a drugi vas šarmirati. Purrfect.