Zdravstveni problemi mačaka su u porastu. Proljev, bolesti bubrega, problemi sa štitnjačom, astma, agresija, dijabetes, leukemija i rak danas su mnogo rašireniji nego prije samo nekoliko desetljeća. Čini se da je veterinarska skrb sposobna samo održavati probleme, a ne liječiti ih. Međutim, kada usvojite sustav prirodne zaštite zdravlja mačaka, možete spriječiti i izliječiti probleme.

Kada vaša mačka počne imati zdravstvenih problema, poznatih kao bolest, ona počinje pokazivati ​​određene simptome. Možda će piti više, ili će doći do promjene u apetitu, može se pojaviti kvržica, može pokazivati ​​letargiju kada je prije bila energična. Ovi simptomi nisu bolesti. Oni su prilagodba ili prilagodba tijela na uzročni problem.

Pogledajmo analogiju da to ilustriramo. Pretpostavimo da u automobil stavljate dvotaktnu mješavinu goriva koja koristi bezolovni benzin. Vaš bi automobil i dalje radio, ali performanse ne bi bile tako dobre i ispuh bi bio zadimljen. Ako nastavite koristiti ovo neodgovarajuće gorivo, dijelovi motora će se u konačnici začepiti i potpuno će prestati raditi.

S motorom nije bilo ništa. Bio je ‘hranjen’ krivim gorivom. I isto je s vašom mačkom. Ako vaša mačka dobije neku bolest, uzrok je najvjerojatnije hrana kojom je hranite. Budući da se to dramatično promijenilo u posljednjih nekoliko desetljeća, pokazuje snažnu povezanost s uzrokom pogoršanja zdravlja mačaka.

A kada pogledate uobičajenu komercijalnu hranu za mačke, možete vidjeti zašto:

Mačkama su potrebni kvalitetni proteini. Komercijalna hrana za mačke koristi inferiorne izvore ‘proteina’ jer je jeftinija.

Mačke prirodno ne jedu mnogo ugljikohidrata, ako ih ima. Komercijalna hrana za mačke ima visok sadržaj ugljikohidrata jer je jeftina.

Mačke su osjetljive na kemikalije. Komercijalna hrana za mačke bogata je kemikalijama jer je jeftina i pokušaj je rješavanja nedostatka u prehrani, dodavanja okusa, boje, poboljšanja izgleda, teksture i omogućavanja dugog vijeka trajanja.

A ovo nije pomnije promatranje ‘hrane’.

Zdravstvene probleme mačke možete spriječiti prilagodbom kvalitetne, prirodne prehrane kao dijela njezinog režima prirodnog zdravlja mačke. Samo ovo vam može uštedjeti bezbroj dolara na veterinarskim računima tijekom godina.

Ako vaša mačka već ima zdravstvenih problema, najbolje je da odmah promijenite prehranu. Ovo možda neće proći bez otpora vaše mačke. To biste i očekivali. No, ako ustrajete, možda ćete uspjeti potpuno izliječiti problem.